Home

Het succesvolle Leuvense project “Bewegen op Voorschrift” wordt dankzij het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (VIGeZ) en de Vlaamse overheid over heel Vlaanderen uitgerold onder de naam “Bewegen op Verwijzing”. In de kleinstedelijke zorgregio Leuven springen o.a. Leuven, Huldenberg, Oud-Heverlee en Lubbeek al mee op de kar.

Uw inspanningen van de voorbije jaren om inactieve personen toe te leiden, overtuigden de Vlaamse Overheid van de waarde van dit project. Waarvoor dank.

Wat blijft hetzelfde?

  • Het concept is onveranderd: u kan als huisarts patiënten die best meer zouden bewegen, toeleiden naar een beweging op verwijzing-coach. De patiënt krijgt van de coach een beweegplan op maat en motiveert hem/haar om vol te houden. Het is de bedoeling dat de deelnemer op termijn zelfstandig verder kan. Het aantal consultaties bepaalt de deelnemer zelf, het maximum is 7 uur begeleiding. Deelnemers kiezen of ze individuele of groepsbegeleiding willen volgen of een combinatie.
  • U gebruikt voorlopig nog het oude verwijsformulier, binnenkort komt er een nieuwe Vlaamse versie.

 

De Leuvense coach heet Hannah Aerden.

 

Ze doet consultaties in Kessel-Lo (hoek Eenmeilaan en de Becker Remyplein) en Leuven centrum (Sint-Maartensdal).

 

Praktische informatie voor Leuven vindt u op www.bovleuven.be

 

Wat verandert er?

 

  • De grootste wijziging voor Leuven is dat patiënten via het Vlaamse project moeten betalen. De Vlaamse overheid voorziet daarnaast een vergoeding van 40 of 56 euro voor de coach. De vooropgestelde Vlaamse tarieven zijn 4 euro/uur voor een persoon met verhoogde tegemoetkoming en 20 euro/uur voor een persoon zonder verhoogde tegemoetkoming.
  • De deelnemersbijdrage vonden de betrokken partners een te hoge drempel: dankzij financiële ondersteuning van de gemeenten en de stad Leuven in de kleinstedelijke zorgregio Leuven kan dit bedrag in 2017 met de helft verlaagd worden.

 

Tarieven in Leuven 2017

 

Individuele coachingssessie

Met verhoogde tegemoetkoming

1 euro per half uur (2 euro per uur)

Zonder verhoogde tegemoetkoming

5 euro per half uur (10 euro per uur)

 

  • Het Vlaamse project werkt met een 84-puntensysteem om de BOV-begeleiding te registreren. Zo kan de BOV-coach automatisch zien wanneer de voorziene coachingsuren op zijn. Meer info vindt u op www.bewegenopverwijzing.be

 

Voor meer informatie over het project:

LMN Groot-Leuven: Ann Li, Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

BOV-coach Hannah Aerden: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

Een samenwerking van de stad Leuven, LMN Groot Leuven, Riso Vlaams-Brabant en de wijkgezondheidscentra.